Friday, 15 February 2013

# 24

assalamualaikum and morning :))

mm , hari nie hari jumaat . hari faveret aku .
cause' , hari nie adalah hari last kejaa . esuk cuti . yay ! haha . rest pn cukup lama .
oukay . cer ary ne , berkaitan quotes ne .


hm ~ ayat bawa tu agak kurang mnyenang kn k . he . sury . 

oukay2 ~ actually cmnie , sometimes . lelaki akan salan menafsir kn pompuan . durg akan nilai dari luaran . mungkin hina d pandangan kamu bila pompuan tu berperangai bebas atau tidak senonoh .
kalau d fikir kn semula , manusia bukan sempurna . and , mybe perangai dea ndaa sebaik kita , tapi mana tau hati dea lagi mulia daripada kita , agree ?

by the way , tidak bermakna dea tidak bulee berubah d masa akan dtg . dia akn berubah , tpi lambat . belum tiba masa ny . so , boys . kamu kenaa laa pndai amik aty dea n bimbing dea . bukan nak pndang serong dengan dea n ego ! sbab perempuan dicipta kn ntuk lelaki sbgai peneman hidup d kala susah dn senang . wlau mcm mna pn truk ny dea , dea tetap seorg pompuan yg perlu bimbingan ikhlas dri seorg lelaki .

haha ~ napa aku ckap mcm ne ? sebab aku pnah adaa kisah hitam n pahit .
aku pnah jadi nakal , jahat . so on . tapi mungkin Allah SWT menyayangi aku , kurnia kn aku Hidayah-Nya .
Alhamdulillah ~
aku berubah , but still . aku perlu kn seseorg lelaki yg menilai aku luar dn dalam . bukan menilai dari kisah hitam aku . sbab klau asyik nak nilai seseorg dari kisah hitam dea , memang tedaa yg mau . (kali laa) .

and ~ setiap mnusia teah di tentukan bagi mereka ajal n jodoh . sesiapa pn jodh kamu , terima dea seada ny n bimbing dea mnjadi lebih baik . yg membimbing pn , jgan laa ego n angkuh sngat . mentang2 kamu tau yg salah n benar , kamu rendah2 kn martabat serta diri org .

INGAT !
kamu mungkin mulia d mata org . tapi org yg diperendah2 kn tu mungkin lebih mulia di sisi Allah SWT .

so , smpai di sini wat msa ini k . enjoy your day :)

Thursday, 14 February 2013

# 22

Assalamualaikum n morning .

memandang kn adaa urg stalker blog Dk , so . its oukay . hehe . stalker jer . tedaa larangan . memandang Dk dah lma ndaa update2 cer blog ne . sbab aktif updatee bnda len sbenar ny . hoho ~ so , story pn ntaa pa yg mau d kongsi .

by the way , ndaa lama lgi masuk bulan tigaa , March . yesza! ndaa sbar mau cuti2 rest d umaa . burink dah li cne . ary2 wat bndaa yg sama . nothing new . melayan perangai budak poly yg cerewet n menyusah kn lgi (some of them) . then , adaa yg cuba mengamik kesempatan lgi . annoying ny .

then2 , hidup skrg ne ndaa jua memborink kn bilaa daa teman yg memahami n bulee d bawa berceritaa . nda kisah dea jantina yg berbeza dgan aku . asal kn aku tau d mana batas kmi dua . lagi pun , skdar berkawan tedaa halangan kn . klau sudaa smpa tahap melibat kn perasaan , itu smua biar laa d tentu kn masa dn Allah SWT. adaaa jodoh ndaa kn kemana .

hm ~ apaa lagi yg patut Dk merepek kali ne ? ou ya . dgar2 cer , kawan2 lmaa mau buat reunion . so , that means , Dk akan berjumpa kekasih gelap semulaa . memandang kn kami msih lgi berhubung (jarang2 sekali) , so . erti kata lain kami masih berkawan . kawan besaaa2 gitu . by the way , kami still berdiri d landasan hidup msing2 kn . 

i think , tu jak laa wat masa ne , sebab tu jak yg terlintas d otak yg tengah memerah segala idea yg adaaa . hhahaha . next time akan di update lgi .

# chow-shin-chi #

Friday, 31 August 2012

welcome back !

Assalamualaikum
lama ndaaa update blog . mm , sibuk nak layan sgala facbuk , twitter , tumblr , homework . sgala ny laaa .
hari ni , memboring kn . ndaa tau pa moe wat . skrg ne pun stay kat kdai mkn . tpi tak mkn lae . teruk ny . menyemak jak cik adik oi kat sini . menyampah dah pelayan tu tinguk kw oukeee . hahahahahah .
perut memang dah lapar tahap karma dah . tapi i tetap nak mkn bubur ayam mcd . huh ! nak mkn benda yg pnas n berkuah . cause tekak dah sakit ne . maklum la , demam . confem laaa sgala tonsil pun keluar kn . nak menelan pun pyah .
memandang kn hari ne hari kemerdekaan , mesti rmai yg stay outside , turun p bndar . aku kalau bab2 turun bndar ne memang malas . sbab aku tak suka tmpa yg sesak ngan urg . i can't breathe oukee . dah tu , mcam2 bau yg akn aku terhiduu . membuat kn aku nak pengsan selama seminngu . menghadap mkanan pun tak lalu .
cuaca pun panas , tapi tadi mcam nak hujan plak . huhu . pelik laa cuaca skrang ne . mm , aku pn dah naik rindu dgna family aku nee .
tak sabar nak balik umaaa . cepat2 jumpa ank2 buah yg mkin cumel n membesar . hehehe . tak sabar nak tinguk c kecik tu membesar n pnggil i , umie atyn . huahh ! cumel !
tadi , ronda blog Pn Siti Hajar . memang cumel . like sngat . ahahha . sweet story yg dea wat . gmbar2 dea pn cntik . lebih2 time dea kahwin . semoga dea berbahagia bersama keluarga n suami hingga akhir hayat nya .
c cintaa plak ? mm , jangan cakap laa . tu cer kat tumblr jak laaa . sakit hati ngan dea pun adaa jua skrg ne . hahahah . but ndaa pa . adat bercinta . adat perkenalan . mmang adaa suka dn dukaaa jawab nya .
oukee laa . takut2 nanti makin lebar plak aku membebel kat cne . merepek ntaa ke apa . better aku layan game jap kn . hahaha . 

have a nice day all .

Thursday, 5 July 2012

Kegunaan Nya !

Assalamualaikum and morning all ! jum cyta pa bnda ne bagi Dk .

hahahha . facebook ne tempat Dk post apa2 sejaaa laa . then , tempat Dk comment2 ngan kwan . cari kawan2 lama yg udaa t'pisah . contact ngan bestfriend's yg jau2 dah . hhahahha . sometimes , jadi tempat post2 art and ngumpat . hahahahah . menyindir pn rajin jugak laaa . lau daa pa2 , meh ar jdi friend2 . add sejaa oukeee .

link ( http://www.facebook.com/dcayfatyn )

yup2 ! ne bukan twitter oukee . ne Tumblr . hah ! d Tumblr nee laa pat Dk meluah . but bukan d Blog . hehehe . klau d Blog malu sikit . klau d Tumblr ndaaa ar . function Tumblr ne sama jugak ngan Blog . but , ndaa rmai urg gunaa ne . k'bnyakkan ny , urg2 mcam Art Artist gituu . then , Dk ne jugak mank jenis ska tinguk sketch and art durang . smart laa . hahhaha . so , sometimes . blajar jugak durg nee . credit to Mr Wally . Art dea yg paling semart !

link ( empty )

hahaaa . ne baru Blog . mcam yg kwan2 nmpak laa . Blog nee k'bnyakkn ny Dk wat kn tmpat introduce a little bit bout life Dk kn . then , bagi tips sikit laaa . hehhe . ndaa bnyak pn . sometimes , ntaaa . b'gunaa kaa jugak tips yg Dk bgi tu . heheh . but skdar mengisi msa yg terluang laa jawab ny . lagi pn , SHARING kn CARING . ndaa bek tamak ilmu .

link ( ndaa payah laa . tekan jak button FOLLOW . )


ne laa Twitter , jeng3 ! hahhahah . d sni tmpat Dk tweet sal bndaa yg remeh temeh . cth ny , Dk ny breakfast p Dk nak bgi tau apa bndaa . telur kaa . apa2 jak laa . tapi ndaa laa smpai baju yg d 'dalam2' pn nak bgi tau kn wrnaa apa . len plak tu . hhhahaha . then2 , tmpat ne laa slalu nk contact c achik . sebab dea deactivated Facebook . so , pling senang . cari dea d Twitter . hahahahah .

link (https://twitter.com/DkFatyn  )




# akhir kata . bnyak lagi . yahoo . google . skype . hahahah . tapi malas nk menaip dah . have a nice day #

Wednesday, 4 July 2012

MUSIC

'music speaks what cannot be expressed'

yup ! it is true . sometimes people use music to impressed their feeling to each other . because it is more lovely when the words combined with the tune :))









# Assalamualaikum and good morning :D #

Tuesday, 3 July 2012

TIPS : KHASIAT AISKRIM

Assalamualaikum .

seperti d jnji kn . Dk nak SHARE sikit sal khasiat aiskrim . hhehehehe .



 - oukee , aiskrim ne mcam sbgai alat ntuk memujuk laa . cth ny , timee budak kecik2 mnangis or mrajuk kaa  . memang daa yg akn pujuk gunaa aiskrim . ckap cmne " alaaa , jan laa nangis k . nanti kitaa beli aiskrim oukee ? "


- aiskrim nee juga bulee nek kn mood happy n wrnaa k'hidupan mnusia . bilaa buring jaa m'mnjang . try laa mkn aiskrim . hehhe . confem happy .

- then , aiskrim nee jugak sbgai pengerat ksih syg . beli aiskrim bnyak2 , mkn ngan family . biar pun aiskrim 50 sen tu . hhahah . kemesraan antara family akn terasaa bilaa mkn rmai2 . but timee datink pun bulee jugak . mkn aiskrim . klau comot , cintaaa bulee tulung bersih kn . huahhh ~ rumantik gtuu . hahahahah . ( klau Dk yg mkan dpan Mr Right , memang dea ckp "mkan tu bek2 bhaa . jan comot2 . ish ! cm budak2 jak . hu :P )

- aiskrim jugakk daa kalsium yg tnggi . bahan utama ny daa laa krim susu yg kaya ngan kalsium .

- lastly , mgikut kajian ( ntaa , kajian mana ) . daa sumber mengata kn skali skala bgi laa budak2 kecik ne kunyah aiskrim cause dpat kuat kn gigi durang . mm , tul ka ne ?

- and if kitaa batuk , mkn aiskrim scra perlahan-lahan n b'terusan smpai laa batuk tu hilang dlm masa beberapa jam . ( tapi , Mama slalu marah klau batuk ndaaa bulee mkn sejuk2 . nanti makin batuk . aik ~ mnaa satu nee ? hahhaha )

# akhir kataa , dah SHARE pn khasiat aiskrim . tapi cm funny plak khasiat2 dea nee . hhahahhaa . Dk sndri pn ndaa tau mnaa satu fact yg betul . haiyaaa ~ #

by the way , enjoy reading k :))

Siapa nie ?

Assalamualaikum .

uik2 ? hahahahah . tadii Dk rondaaa lecturer ny FB . last2 jumpaa laa pic nee . hahahahha . kamu kenal kaaa ne sepaaa budak2 DPM 3A , July 2012 ? hahahhaaah . kenaaa bgi detail sikit . nanti budak DPM len plaaa terasa kn . hahaahhaha . mmm , oukeee2 . classmates2 Dk . ttekaaa nee sapaaa ? Dk engat masih single . rupaa ny dah kahwin . tuink ! kaa Dk jakk yg ndaa tau ?

agak2 ny sapaa ne ?