Friday, 15 February 2013

# 24

assalamualaikum and morning :))

mm , hari nie hari jumaat . hari faveret aku .
cause' , hari nie adalah hari last kejaa . esuk cuti . yay ! haha . rest pn cukup lama .
oukay . cer ary ne , berkaitan quotes ne .


hm ~ ayat bawa tu agak kurang mnyenang kn k . he . sury . 

oukay2 ~ actually cmnie , sometimes . lelaki akan salan menafsir kn pompuan . durg akan nilai dari luaran . mungkin hina d pandangan kamu bila pompuan tu berperangai bebas atau tidak senonoh .
kalau d fikir kn semula , manusia bukan sempurna . and , mybe perangai dea ndaa sebaik kita , tapi mana tau hati dea lagi mulia daripada kita , agree ?

by the way , tidak bermakna dea tidak bulee berubah d masa akan dtg . dia akn berubah , tpi lambat . belum tiba masa ny . so , boys . kamu kenaa laa pndai amik aty dea n bimbing dea . bukan nak pndang serong dengan dea n ego ! sbab perempuan dicipta kn ntuk lelaki sbgai peneman hidup d kala susah dn senang . wlau mcm mna pn truk ny dea , dea tetap seorg pompuan yg perlu bimbingan ikhlas dri seorg lelaki .

haha ~ napa aku ckap mcm ne ? sebab aku pnah adaa kisah hitam n pahit .
aku pnah jadi nakal , jahat . so on . tapi mungkin Allah SWT menyayangi aku , kurnia kn aku Hidayah-Nya .
Alhamdulillah ~
aku berubah , but still . aku perlu kn seseorg lelaki yg menilai aku luar dn dalam . bukan menilai dari kisah hitam aku . sbab klau asyik nak nilai seseorg dari kisah hitam dea , memang tedaa yg mau . (kali laa) .

and ~ setiap mnusia teah di tentukan bagi mereka ajal n jodoh . sesiapa pn jodh kamu , terima dea seada ny n bimbing dea mnjadi lebih baik . yg membimbing pn , jgan laa ego n angkuh sngat . mentang2 kamu tau yg salah n benar , kamu rendah2 kn martabat serta diri org .

INGAT !
kamu mungkin mulia d mata org . tapi org yg diperendah2 kn tu mungkin lebih mulia di sisi Allah SWT .

so , smpai di sini wat msa ini k . enjoy your day :)

Thursday, 14 February 2013

# 22

Assalamualaikum n morning .

memandang kn adaa urg stalker blog Dk , so . its oukay . hehe . stalker jer . tedaa larangan . memandang Dk dah lma ndaa update2 cer blog ne . sbab aktif updatee bnda len sbenar ny . hoho ~ so , story pn ntaa pa yg mau d kongsi .

by the way , ndaa lama lgi masuk bulan tigaa , March . yesza! ndaa sbar mau cuti2 rest d umaa . burink dah li cne . ary2 wat bndaa yg sama . nothing new . melayan perangai budak poly yg cerewet n menyusah kn lgi (some of them) . then , adaa yg cuba mengamik kesempatan lgi . annoying ny .

then2 , hidup skrg ne ndaa jua memborink kn bilaa daa teman yg memahami n bulee d bawa berceritaa . nda kisah dea jantina yg berbeza dgan aku . asal kn aku tau d mana batas kmi dua . lagi pun , skdar berkawan tedaa halangan kn . klau sudaa smpa tahap melibat kn perasaan , itu smua biar laa d tentu kn masa dn Allah SWT. adaaa jodoh ndaa kn kemana .

hm ~ apaa lagi yg patut Dk merepek kali ne ? ou ya . dgar2 cer , kawan2 lmaa mau buat reunion . so , that means , Dk akan berjumpa kekasih gelap semulaa . memandang kn kami msih lgi berhubung (jarang2 sekali) , so . erti kata lain kami masih berkawan . kawan besaaa2 gitu . by the way , kami still berdiri d landasan hidup msing2 kn . 

i think , tu jak laa wat masa ne , sebab tu jak yg terlintas d otak yg tengah memerah segala idea yg adaaa . hhahaha . next time akan di update lgi .

# chow-shin-chi #